Solitaire FRVR - Spelletje voor Meiden

Verkleinen Normaal Vergroten


Spel omschrijving:

Een remake van het klassieke kaartspelletje Solitair Klondike ofwel Patience. Probeer alle kaarten van de tafel weg te spelen.

�s Werelds populairste kaartspel

Hier vind je niet een pyramid, maar een klassieke klondike solitaire. Het spelletje is bij ons in Nederland beter bekend als Patience wat je op veel windows 8 computers vindt. De bedoeling is dat je alle speelkaarten uit het speelveld wegspeelt en op vier gelijke stapels verzameld. Om die daar te krijgen moet je ze van laag naar hoog wegspelen. Het belangrijkste in dit spel is dus dat je reeksen maakt. How to play? Solitaire wordt gespeeld met een normaal kaartspel, dat iedereen wel in de kast heeft liggen. De volgende kleuren/figuren zijn de standaard over de hele wereld:harten, klaveren, ruiten en schoppen. Waar je vooral op moet letten is de echte kleur en niet zozeer het figuur, het gaat dus om het afwisselen van rode en zwarte speelkaartjes. De kaarten moet je om-en-om bovenop elkaar plaatsen. Dus bijvoorbeeld: rood-zwart-rood-zwart. Dus na een rode (harten/ruiten) speel je een zwarte (klaveren/schoppen) en andersom natuurlijk!

Stapel de kaarten

In dit spelletje geldt dat de aas de laagste waarde heeft en de koning de hoogste waarde. De jokers doen in dit spelletje niet mee. De setup ziet erals volgt uit: Voor je liggen 7 stapels. Daarnaast heb je vakjes waar je, je weggespeelde kaartjes kunt plaatsen. Dan heb je nog een stapel met speelkaarten waar je steeds kunt afpakken, als je in je beurt niet meer verder kan spelen. Dit is de meest gespeelde variant van Solitaire, namelijk de klondike variant. Houdt jij wel van een klassieker, die je ook al op je eerste gekochte Windows computer speelde? Begin dan nu met dit spelletje en bepaal de beste strategie om alle velden leeg te spelen. Met alleen je muis kun je deze game spelen, hartstikke gemakkelijk dus. Veel plezier!

Spel instructie:

Speel het spel Solitaire FRVR met je muis, tablet of mobieltje.

Solitaire FRVR video uitleg: